Communicatie
Communicatie is een proces waarbij mensen elkaar iets vertellen en aandachtig luisteren om elkaar goed te verstaan en tevreden met elkaar te zijn.
Communicatie wordt meestal gezien als het belangrijkste concept in een relatie.
Begrijpelijk, want het is de enige manier om over alle andere (relatie)concepten te praten.
Hoewel communicatie de enige manier is om daadwerkelijk te communiceren, zijn alle andere relevante concepten even belangrijk om de noodzakelijke balans in een relatie te hebben en te behouden.
Communicatie is inderdaad belangrijk in elke relatie, maar op haar beurt.
Als iemand iets niet vertrouwt of iets verontrustends heeft gehoord van een ander, is communicatie meestal een betere manier om het op te lossen dan conclusies te trekken zonder zich erin te verdiepen.
Hier kunnen ongunstige grappen of overtuigingen over een geslacht of iemand stiekem ook leiden tot minder naar elkaar luisteren.
Communicatie kan een relatie maken en een gebrek eraan kan het uiteindelijk breken.
Het zou heel praktisch zijn als iemand van jongs af aan goed zou kunnen communiceren.
Als dit niet gelukt is, kan iemand zichzelf dit op de juiste manier aanleren en vooral het juiste emotionele proces ontwikkelen om het compleet onder de knie te krijgen.
Er zijn eigenlijk twee manieren om te communiceren*: de ene kun je leren en de andere is wat de magie en communicatiedynamiek doet stromen.
Het ontstaat eigenlijk door de juiste emotionele vaardigheden op de juiste manier te ontwikkelen tot een natuurlijke gave of een natuurgetrouw (emotioneel) competent vermogen.
Door het natuurgetouwe competente vermogen zal een communicatie eerst de wijze natuurlijke dynamiek doorlopen. Dit produceert het noodzakelijke effect en houdt het zaad van het bestaan in stand.
Het resultaat is een bloeiende communicatie die zorgt voor het nodige diepe wederzijds begrip en verbondenheid met een speciale touch van vreugde.
Opmerking: communiceren zonder dit natuurlijk (emotioneel) competent vermogen* zal het broodnodige effect en doelsucces in een communicatie minder effectief zijn.
*De uitleg van dit sterretje staat in home. Zie ook meningsverschil.